De Røde Lejesvende — ‘Han er klar til United’

af Svante Wettergren

VI VED SJÆLDENT, hvordan det reelt går med dem — vores udlejede spillere. Måske har vi set nogle få statistikker eller et par højdepunkter på Twitter, men ikke nok til at få et fyldestgørende indtryk af, hvordan det egentlig går med de spillere, som vi håber kan komme tilbage til Manchester United og gøre en forskel på holdet og måske overtage pladsen fra de pensionsmodne spillere eller sørge for, at vi kan bruge vores transfermidler på andre positioner.

Sådan har jeg det i hvert fald, og derfor har vi allieret os med en række gode folk – fans og journalister – der følger de enkelte hold og giver os et overblik over, hvordan det går vores røde lejesvende.

Her er sæsonens sidste overblik.

Ethan Laird — MK Dons, League One

Ethan Lairds tid hos MK Dons vil blive husket tilbage på med glæde.

Han kom i januar, og havde brug for førsteholdsfodbold for at udvikle sig, og han blev hurtig en integreret del af Russell Martins hold, hvor han startede stortset alle kampe, når han var klar.

Han klarede overgangen til League One flot og modstanderen var ofte nødt til at  begå frispark på grund af hans fart og hurtige fødder.

Han udviklede også sine defensive evner i klubben, og han har uden tvivl en meget lys fremtid foran sig.

Det næste logiske skridt vil være et udlån til en Championship-klub, da han endnu ikke er klar til Premier League, men stadig er for god til League One — selv efter så kort tid.

Hvis han skulle tilbage til den tredjebedste engelske række, så ville det uden tvivl være til MK Dons igen, da han havde en skøn tid i klubben og elskede erfaringen.

Han vil formentlig have mange bejlere i Championship og vil fortsætte sin fine udvikling, så længe han kan holde sig skadesfri.

MK Dons’ fan elskede at have ham i klubben og vil holde øje med, hvordan det går ham fremadrettet.

James Reeve, sportsjournalist og MK Dons-reporter.

Diogo Dalot — AC Milan, Serie A

Diogo Dalots sæson har været lidt af en rutsjebanetur, hvor der har været både op- og nedture, men mestendels sidstnævnte.

Kort sagt kan man sige, at hverken Diogo Dalot, Manchester United eller AC Milan kan være fuldt ud tilfreds lejemålet, da Dalot aldrig for alvor fik sat et aftryk i en sæson, hvor der ellers var masser af muligheder for spilletid.

Dalot var tydeligt rusten, da han trådte ind på Milanello, Milans træningsanlæg, og leverede under det niveau, man kunne forvente af ham. Backen skulle selvfølgelig tilvænne sig de nye omgivelser og ikke mindst træner Stefano Piolis taktiske desinner. 

Milan gik voldsomt ned i kadence efter nytår, og denne tendens fulgte Dalot, der i flere kampe var dårligste mand på banen. Spilletiden kom på en billig baggrund, da begge konkurrenter Theo Hernandez og Davide Calabria løb ind karantæner og skader.

Det personlige vendepunkt faldt dog mod Hellas Verona, hvor portugiseren leverede sin første og eneste scoring for Milan. Herfra blev det til flere kampe som starter, men i de sidste to måneder af sæsonen var United-backen henvist til bænken, hvor det dog blev til indhop i syv ud af ni kampe. De resterende to kampe bød på fuld spilletid.

Nu, hvor sæsonen er lakket mod enden, betyder dette nok også, at Diogo Dalots ophold i den rødsorte del af Milano meget vel er et overstået kapitel. Selvom den 22-årige portugiser blev bedre som sæsonen skred frem, tager han højst sandsynligt ikke endnu en sæson hos AC Milan, og han skal nok også ud at finde spilletid et andet sted end Manchester United, medmindre United vil have et klart andet- eller tredjevalg til backpositionerne.

Hvis han præsterer, som han har gjort i Italien, så har han ikke noget at gøre i United.

Sebastian Würtz Bonde, journalist og AC Milan-fan.

Teden Mengi — Derby County, Championship

Teden mengi blev kastet ind i en klub, der har været indbegrebet af kaos, og hvor tingene ikke har hængt sammen, hverken på eller uden for banen.

Så det har været svære vilkår lige fra start, men trods dette, har han alligevel efterladt et fint indtryk i klubben.

Han skulle lige finde sig til rette på grønsværen, og hans manglende erfaring har til tider også været mærkbar, men der var tydelige tegn på forbedringer undervejs både i forhold til positioneringer og sammenspillet.

Wayne Rooney har givet udtryk for, at han gerne ser Mengi tilbage i klubben i næste sæson.

Klubben er også i en situation rent økonomisk, der nok ikke tillader meget andet end nye spillere på lån eller fra frie transfers. Mengi er stadig meget ung, og i den korte periode, han fik spilletid, så man allerede fremskridt. Et år mere med hård på brystet i en liga som the Championship, ville gøre ham godt.

Så jeg tror helt sikkert, at et år mere i klubben kunne blive en gevinst for begge parter.

Nicolai Grau, journalist på B.T. og Derby-fan.

Jesse Lingard — West Ham, Premier League

Så løb lejemålet af Jesse Lingard ud. Et lejemål, som alle tre parter vel er glade for, mens det stod på, men hvor problemerne for mindst to af parterne for alvor melder sig nu.

Lingards helt sindssyge kurve fladede lidt ud til sidst, og han blev således kun noteret for en enkelt assist i sæsonens sidste otte kampe. Men uanset hvad, har det været et fint lejemål.

West Ham kom i Europa League, Lingard spillede på et hold, hvor han var ønsket og Manchester United kan vel sætte prisen lidt op nu?

Lingard kom med et fint SoMe skriv, hvor han takkede alle i og omkring West Ham for et fantastisk halvt år.

Han kunne jo nok ikke skrive det ligeud, men jeg tror godt, jeg ved, hvor han helst vil spille efter sommerferien.

Nu må vi se, hvad der sker, men United har vel næppe gavn af, at der sidder en sur dansesmølf på tribunen.

Søren Ohlsen, West Ham-fan.

Facundo Pellistri — Deportivo Alavés, La Liga

Facundo Pellistris tid i Deportivo Alavés har i grove træk været en succes.

Klubben har, takket være redningsmand Calleja, sikret sig endnu en sæson i La Liga og Pellistri har en lille aktie i den succes.

Siden ankomsten i vintererens transfervindue har han optrådt i 12 af 15 kampe. Dog blev hans status som starter usikker i slutningen af sæsonen, hvor både Edgar Méndez og Luís Rioja står foran ham i køen.

Gør man status over lejeopholdet, har Pellistri ikke overbevist nok til at man hverken tænker ham som relevant for Manchester United nu eller som en nødvendighed for Alavés i kommende sæson.

Alligevel er baskerklubbens trup tynd, så Pellistri kunne med fordel forlænge lånet, få mere spilletid og udvikle sine færdigheder under en dygtig træner, der praktiserer en attraktiv form for fodbold. Niveaumæssigt virker det som et fint match og Callejas Alavés-mandskab kan i kommende sæson få brug for Pellistris færdigheder. De minder nemlig om kantspilleren Samu Chukwuezes, som Calleja gjorde til et eftertragtet talent i Villarreal.

Pellistris fart, uforudsigelighed, dribleegenskaber og evne til at modtage bolden mellem linjerne er kærkomne i Callejas fodboldfilosofi, der i kommende sæson skal byde på flere mål og bedre spil — måske uden holdets øvrige offensive profiler som Rioja, Joselu og Lucas Pérez.

Paulo Augusto Chichon, journalist og spansk fodboldekspert.

James Garner — Nottingham Forest, Championsship

James Garner har været fremragende fra dag et og er blevet bedre og bedre hele tiden.

Flere taler om, at han til trods for sine kun fem måneder i klubben er blandt sæsonens bedste. Det er jeg meget enig i.

Virkelig god spiller med mange kompetencer og en god indstilling. En af de vigtigste spillere i alle kampe.

Det skal også nævnes, at han med fire mål i de cirka 20 kampe, han har spillet, har bidraget flot scoringsmæssigt også.

Forest har haft en meget svær sæson, hvor de ikke har været langt fra nedrykningspladserne i lange perioder, og da de endelig trak afgørende væk fra bunden, var Garner blandt dem der virkelig leverede.

United er en kæmpe klub med mange dygtige spillere, så det er altid vanskeligt for en ung spiller at spille fast, men når eksempelvis en Billy Gilmour kan i Chelsea, mener jeg også, Garner kan i United.

Garner er uden tvivl for god til Championship allerede nu og bliver kun bedre herfra, så jeg håber United giver ham chancen, hvis de da ikke vil sælge ham billigt til Forest.

Peter Froulund, Notingham Forest-fan.

Artikler om samme emne