Signe Bruun — Uniteds nye danske angrebsstjerne

af Red Devils DK

Artiklen er skrevet af træner og scout Kenneth Nielsen.

DET ER ALTID EKSTRA FEDT at være Manchester United-fan, når der samtidig er en dansker i den røde trøje.

Tidligere har vi været forkælet med stjerner som Peter Schmeichel og John Sivebæk, mens også Mads Timm har trukket i United-trøjen.

Nu får vi for første gang nogensinde en dansker på Uniteds bedste kvindehold, der til daglig spiller i toppen af den engelske Women’s Super League. 23-årige Signe Bruun skrev for få dage siden under på en lejeaftale frem til sommerpausen med United.

Men hvem er det egentlig vi får i truppen nu? Hvad er niveauet og hvorfor skifte på dette tidspunkt? Vi ser nærmere på Uniteds nye danske angrebsstjerne.

Årets spiller 2021

Det er ikke længe siden, at Signe Bruun blev kåret til årets bedste kvindelige fodboldspiller i Danmark. Det skete efter et forrygende 2021 for angriberen, der kan se tilbage på et år der bød på et fransk mesterskab med Paris SG, fem mål i samme landskamp for Danmark mod Bosnien og et skifte til mægtige Lyon.

Når vi snakker kvindelandsholdet og angribere, falder første tanke som regel på Pernille Harder, der slår sine folder hos rivalerne fra Chelsea. Men Signe Bruun har bestemt en masse at byde ind med og står ikke i skyggen af sin mere kendte landsmand.

Talentet har altid været åbenlyst for nordjyden, der i fire sæsoner tørnede ud for Fortuna Hjørring og gjorde det stærkt i den danske liga. I 2017 blev Bruun kåret til årets talent, ligesom hun i 2014 scorede hele otte mål i en U17-landskamp mod Kasakhstan. Hele 28 mål i 41 ungdomslandskampe blev det samlet til, mens hun på nuværende tidspunkt står noteret for 14 mål i 19 A landskampe for Lars Søndergaards tropper.

Fantastisk indstilling og arbejdsmoral

Hvilken type angriber er det så, Marc Skinner har hentet til mandskabet? Signe Bruun har først og fremmest en fantastisk indstilling og er ikke bange for at udfordre sig selv med store krav. De færreste havde måske valgt at tage fra Paris SG til Lyon for at skulle konkurrere med superstjernen og en af verdens bedste spiller norske Ada Hegerberg om en plads i angrebet.

Samtidig er 23-årige Bruun kendt for en stor arbejdsindsats på banen, hvor hun giver sig fuldt ud for holdet hele kampen. Hun har de seneste sæsoner virkelig lagt på hendes målnæse og placeringsevne inde i feltet, hvor hun nu er meget mere farlig og en evig trussel.

Hendes glimrende teknik og boldkontrol gør, at hun er ubehagelig for en forsvarsspiller at dække op. Hun kan udfordre og gå selv, men også gå godt med i spillet længere nede i banen. På mange områder har Signe Bruun de seneste par år udviklet sig til at være en mere eller mindre komplet angriber, da hun nu også har bygget på i hovedspillet og ofte kommer på tavlen med scoringer på denne front.

Hvorfor så forlade Lyon?

I sommers vandt FC Barcelona Champions League, inden da havde franske Lyon nærmest sat sig på tronen som var det deres egen med en håndfuld titler i træk. På mange områder har den franske storklub sat standarden for mange andre rundt om i Europa de seneste år.

Signe Bruun tog i sommer springet fra Paris SG, efter at have været med til at føre hovedstadsklubben til det første mesterskab i klubbens historie. Men klubben mistede et par profiler og muligheden for at komme til en af Europas absolut førende klubber lokkede angriberen til Lyon.

Det er i efteråret blevet til 20 kampe for Lyon, mens Bruun har fået nettet til at blafre syv gange. Men ud af disse 20 kampe har Signe Bruun blot startet inde fire gange. Så det er jagten på mere spilletid som får angriberen til at søge mod England og United. Specielt med henblik på sommerens EM-slutrunde, hvor Danmark må betegnes som en af favoritterne. EM sparkes i gang den 6.juli 2022 i England, med finale 31.juli på Wembley. Her ønsker Signe Bruun naturligvis at være at finde i det danske angreb, hvorfor det vil være en yderst motiveret målscorer som Marc Skinner har lejet i foråret.

Hvad er Uniteds niveau?

Mens Olympic Lyon regnes for cremen af cremen i kvindefodbold, sammen med de forsvarende Champions League-vindere fra FC Barcelona, er United en klub på vej frem.

Efter en lidt blandet start på sæsonen har United virkelig fået vind i sejlene. Seks sejre i træk og ingen mål i mod er det blevet til for United-mandskabet, der aktuelt er 2’er i WSL. Dermed ligger man lunt i svinget til en af de tre øverste positioner, der giver billet til næste sæsons Champions League.

Den engelske liga tager i disse år enorme skridt frem og må anses for at være Europas stærkeste kvindeliga i øjeblikket. Chelsea nåede sidste år finalen i Champions League. Arsenal fører lige nu ligaen og er outsider til at gå langt i Champions League, mens også Manchester City er farlige.

Generelt er der trukket flere profiler til ligaen, og selv klubber som Aston Villa, Everton og Brighton har adskillige landsholdsspillere i truppen nu. United er med den aktuelle form blandt de ti bedste kvindehold i Europa. Så det er et super hold Signe Bruun bliver en del af nu.

Hvad kan vi forvente?

Signe Bruuns spillestil passer helt perfekt til United. Samtidig har netop den centrale angrebsposition længe været et ømt punkt i klubben, så tilgangen af den danske profil vil uden tvivl løfte United til næste niveau.

Når først nordjyden er faldet til i klubben, og har vænnet sig en smule til spillestilen, vil hun uden tvivl blive en nøglespiller i og omkring modstanderens felt. Det kan meget vel være tilgangen af Signe Bruun, der tipper balancen i Uniteds favør, så der efter sæsonen kan hænges medaljer om halsen og bookes billetter til Champions League i efteråret 2022.

Artikler om samme emne